IOGA A L’ESCOLA

Ioga a l'escolaPer poder donar a conèixer l’activitat, puc venir a presentar-la a alguna reunió de l’Ampa per exposar-la i explicar-la directament. Així com també puc venir a impartir un taller o fer jornada de portes obertes.

Els grups es formaran depenent de la dimensió de l’escola i dels nens que s’apuntin. Per exemple podem formar grup d’infantil de 3 a 7 anys i de grans de 8 a 12 anys. Però pot variar depenent de les necessitats de cada escola i grup. Separats en grups d’edat el treball és més personalitzat.

L’espai hauria de ser una aula amb una capacitat per unes 10 persones (si només són nens) per unes 20 (si és en família). L’aula el més neutre, neta i acollidora possible.

IOGA PER A NENS

Ioga a l'escola

Des d’anys enrere, el ioga s’ha convertit en una disciplina molt popular degut a els múltiples beneficis que genera entre els qui el practiquen: benestar físic i mental, i una connexió més profunda entre cos i ment. Així també poc a poc el ioga s’ha anat incorporant a l’educació.

És una pràctica molt positiva en l’etapa de creixement dels nens, on el principal objectiu és l’equilibri i l’harmonia entre el sentir, pensar i actuar. El nen coneixerà el seu propi cos, aprendrà a ser més conscient de les seves sensacions, a respirar bé, a relaxar-se i a treballar la concentració. A la vegada que a nivell físic, els nens, milloraran el to muscular i la flexibilitat. 

Corregint així hàbits posturals, aprenent a mantenir la columna ben alineada i sentint-se més àgils i forts. Beneficis del ioga en nens:

  • Millora també la coordinació motora
  • els nens aprenen com es mouen les diferents parts del cos, posant l’atenció en el moviment i el ritme
  • s’afavoreix la comunicació
  • s’afavoreix compartir amb els altres
  • s’afavoreix el desenvolupament de l’empatia i la tolerància aconseguint una major acceptació de l’altre i millor comprensió de nosaltres amb els altres i l’entorn

A través de jocs, contes o històries ensenyem asanas (postures de ioga), practiquem pranayamas (respiració) i Shavasana (relaxació) que ens ajudin a assolir tots els grans beneficis d’aquesta pràctica mil·lenària.

Si ets una escola i està interessat a introduir el ioga a les aules o com a extraescolar, només t’has de posar en contacte amb mi.

IOGA EN FAMÍLIA

Ioga en FamíliaL’activitat de ioga en família està enfocada en la relació entre el pare/mare i nen/a, volent treballar la comunicació i la relació entre ells, el comprendre’s entre ells des d’un altre punt de vista, valors com l’empatia…Ens posem al lloc de l’altre per sentir les necessitats de l’altre i així poder-lo comprendre millor.

Igual que en el ioga per nens, treballarem des de les asanes, els pranayamas i la relaxació, a través de jocs i molts exercicis en parelles que ens permetin aquesta comunicació propera.

Si ets una escola i està interessat a introduir el ioga a les aules o com a extraescolar, només t’has de posar en contacte amb mi.

Vols obtenir més informació?

Contacta amb mi si vols obtenir més informació sobre classes de ioga per a nens i classes de ioga en família. Si t’interessa, puc presentar les activitats en alguna reunió de l’AMPA, fer un taller o fer una jornada de portes obertes.

ESCOLES ON HE IMPARTIT IOGA