Gemma iogaEl Hatha Ioga és un mètode simple, però poderós, per alliberar tot el potencial del cos i la ment. La traducció literal de Hatha Ioga és “el ioga de la força”. Ioga significa unió, especialment la unió dels aparents pols oposats com: pensament i acció o moviment i respiració. La respiració actua com a enllaç dinàmic entre els nostres pensaments i accions. Utilitzem el cos per deixar anar la respiració i fent això la ment s’enfoca i es relaxa.

La síl·laba Ha fa referència a l’energia femenina de la lluna y la síl·laba Tha, fa referència a l’energia masculina del sol. La unió entre la intuïció i la raó.

Les tècniques que proposa el Hatha Ioga per equilibrar aquests dos aspectes són les asanas (postures físiques), els pranayamas (la ciència de la respiració), la relaxació (ioga nidra) i la meditació.

Els beneficis més evidents d’una pràctica honesta i compromesa de ioga són: increment de la flexibilitat, força i energia, millora de la concentració, la vitalitat, la relaxació profunda, l’equanimitat, la calma i el contentament. També equilibra els nostres sistemes (nerviós, digestiu, endocrí) aportant benestar a nivell físic. Aporta claredat mental i ajuda a gestionar millor les nostres emocions. Essencialment, el ioga té a veure amb l’auto coneixent i l’auto desenvolupament, és una invitació a deixar anar el teu potencial real i a arribar a la teva pròpia i veritable naturalesa.

El ioga no és una competició esportiva, és un creixement i progressió personal. Acceptació del propi cos, des del punt de partida d’on cadascú es troba, assumint les nostres limitacions, que tots tenim, d’un tipus o un altre, i així poder progressar sense ansietat, sense tensió, disfrutant i compartint.

El IOGA es presenta com un mètode per a completar l’evolució de la persona i portar-la al seu veritable ésser, al seu propi centre.