La dona embarassada està passant per una experiència increïble i crec (creiem) fermament que el ioga és una eina perquè aquesta vivència sigui encara més inoblidable.
La pràctica del ioga inclou tècniques de respiració, asanes (postures), asanas amb pilotes, visualitzacions, us dels sons i meditació que porten a la dona embarassada a conrear en la seva vida diària l’atenció, el respecte i la senzillesa afavorint la seva salud física i emocional. Així la dona embarassada:
- Aconseguirà prevenir ialleujarar molèsties físiques durant la seva gestació .
- Millorarà la seva circulació sanguínea i digestiva
- Prepararà el cos i la ment pel moment del naixement i la criança.
- Descobrirà la comunicació i relació amb el nadó.
- Connectarà amb la seva seguretat interior.
- Trobarà la serenitat i saber com trobar-la.
- Desenvoluparà capacitats per manejar l’estrès i suavitzar els efectes.
- Augmentarà la seva consciència corporal.
- Millorarà la seva capacitat respiratòria.
- S’enfortirà, tot el cos i especialment l’esquena i aprendrà a utilitzar el seu cos sense sobre esforzarlo ni danyar-lo.
- Aprendrà postures per evitar símptomes típics de l’embaràs com nàusees, marejos, retenció de líquids, fatiga, augment de pes, restrenyiment…
Quan es pot iniciar la pràctica de ioga en l’embaràs?
Qualsevol moment és bo per començar la pràctica del ioga , el primer trimestre és el més delicat en quan a exercicis físics forts , però és un moment ideal per assentar i aprofundir en les bases de la tècnica i actitud a tenir durant la pràctica (tot i així és recomenable consultar-ho amb el ginecòleg). A partir del segon trimestre la pràctica física es pot fer més intensa i continuar fins al final de la gestació . Si la tècnica s’ha incorporat bé, la dona continuarà realitzant ioga durant el part, postures, moviments, respiració, estat meditatiu, connexió amb el nadó i actitud d’entrega i confiança. L’objectiu és que la dona embarassada estigui en condicions òptimes per viure l’embaràs i tenir el part que ella desitgi.